15+ syytä miksi hankkia henkilökohtainen valmentaja


05. Valmentaja laittaa ajattelemaan kysymyksillä

Henkilökohtaisen valmentajan rooli ei ole pelkästään antaa neuvoja tai osoittaa suuntaa. Yksi tehokkaimmista keinoista, joilla valmentaja voi tukea sinua, on herättää syvällistä ajattelua kysymysten avulla. Kysymykset avaavat ovia uusiin näkökulmiin ja haastavat sinua pohtimaan omia uskomuksiasi, arvojasi ja tavoitteitasi.

Kysymykset saavat sinut pysähtymään ja miettimään vastauksia. Ne rohkaisevat reflektoimaan, arvioimaan ja ymmärtämään itseäsi paremmin. Kysymysten avulla voit myös nähdä asioita uudessa valossa ja kehittää uusia ratkaisuja ongelmiin, joita et ehkä olisi tunnistanut ilman valmentajasi apua.

Kuvitellaan, että tunnet itsesi jumittuneeksi työssäsi, etkä ole varma, haluatko jatkaa nykyisessä tehtävässäsi. Sen sijaan, että valmentajasi tarjoaisi suoran ratkaisun, hän saattaa kysyä: “Mitä arvoja ja taitoja haluaisit hyödyntää työssäsi?” tai “Miltä näyttäisi ihannepäiväsi työssäsi?”. Tällaiset kysymykset rohkaisevat sinua miettimään, mitä todella haluat ja kuinka nykyinen tilanteesi vertautuu siihen, mitä pidät ihanteellisena.

Useimmiten henkilökohtainen valmentaja ei tarjoa valmiita vastauksia, vaan auttaa sinua löytämään omat vastauksesi. Ja usein oikeiden kysymysten esittäminen on avain näiden vastausten löytämiseen.


Seuraavana:

Edellinen:


Valmentaja haussa?

Etsitkö omaa yksilövalmentajaa? Jätä tähän sähkö­postiosoitteesi niin saat lisätietoja.

Toimi rohkeasti, sillä tämä voi olla yksi loppuelämäsi tärkeimpiä valintoja!


Siirry takaisin etusivulle: 15+ syytä hankkia henkilökohtainen valmentaja.